text.skipToContent text.skipToNavigation
Place your order

POLITIKA ZASEBNOSTI marinarinaldi.com

 

ZAKAJ TO OBVESTILO?

Ta politika zasebnosti (»Politika zasebnosti«) pojasnjuje katere podatke zbiramo, ko obiščete to Spletno stran in ostale spletne strani naših blagovnih znamk (skupaj »Spletne strani«), kot registriran ali neregistrirani uporabnik, ter opisuje kako zbrane podatke uporabljamo. Če je to ustrezno, ta Politika zasebnosti opisuje tudi, kako obdelujemo podatke, ki nam jih posredujete sami, ali jih zberemo o vas, ko obiščete naše butike, ki jih upravljamo neposredno sami ali naše podružnice (»Butiki«), ali prodajna mesta, ki jih upravljajo naši poslovni partnerji (»Prodajna mesta«), ali v zvezi z drugimi stiki, ki jih imate morda z nami. Ta politika zasebnosti dopolnjuje vse druge informacije, ki ste jih dobili v  drugih okoliščinah.

Ta dokument pojasnjuje pomembne informacije o naslednjem:

 

1.    OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV. 

2.    OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO.. 

3.    KAKO UPORABLJAMO OSEBNE PODATKE. 

4.    KAKO DELIMO OSEBNE PODATKE. 

5.    ZASEBNOST OTROK. 

6.    HRAMBA, DOSTOPNOST IN PRENOS OSEBNIH PODATKOV. 

7.    VARNOST IN ZAUPNOST OSEBNIH PODATKOV. 

8.    PRAVICE V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI – UPRAVLJANJE VAŠIH IZBOROV. 

9.    KALIFORNIJA PRAVICE DO ZASEBNOSTI 

10.      HRAMBA PODATKOV. 

11.      NAŠA POLITIKA GLEDE PIŠKOTKOV IN PODOBNIH PROCESOV. 

12.      POVEZAVE, OGLAŠEVALCI, SPONZORJI & OGLASI 

13.      UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV – KAKO NAS KONTAKTIRATI 

14.      POSODABLJANJE POLITIKE O ZASEBNOSTI – OBVESTILA. 

 

 

 

SPREJEM

Z obiskom Spletne strani, uporabo storitev, ali kadar kako drugače sodelujete z nami, našimi Prodajnimi mesti, Butiki in/ali Spletnimi stranmi, potrjujete, da ste prebrali in da razumete to Politiko zasebnosti in se strinjate, da lahko zbiramo, uporabljamo, hranimo, posredujemo in razkrijemo osebne podatke, ki smo jih zbrali preko Spletne strani, Butikov in/ali Prodajnih mest v skladu s to Politiko zasebnosti. Če še niste registrirani, vas lahko prosimo za vašo privolitev (npr. da obkljukate potrditveno polje), če menimo, da je to ustrezno zaradi varstva vaših pravic, ali če tako zahtevajo veljavni zakoni. V primeru, da se ne strinjate s pogoji te Politike kakovosti ali ne podate vaše privolitve, ko vam je v skladu z veljavno zakonodajo, ponujena ta možnost, prosimo, da ne obiskujete te Spletne strani, si ne ustvarite računa in ne uporabljate ali posredujte osebnih podatkov preko Spletni strani na drug način.

1.OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Besedna zveza »Osebni podatki« uporabljena v tej Politiki zasebnosti, se nanaša na vsak podatek, ki nam neposredno ali posredno omogoča vašo identifikacijo (ali identifikacijo tretje osebe, katere osebne podatke nam posredujete), vključno s podatki povezanimi z nakupom blaga ali storitev, podatki, ki  nam jih sporočite oziroma delite z nami ali s tretjimi osebami med uporabo Spletne strani ali na Prodajnih mestih. Osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 »Uredba (EU) 2016/679« in zakonodajo države, v kateri bodo zbrani osebni podatki, če je to ustrezno. Pridržujemo si pravico do dodatne obdelave, kadar je to predpisano z zakonom ali kot del kazenske ali druge preiskave ali postopka.

2.OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

  1. Vir podatkov

Podatke zberemo od vas samo, če jih prostovoljno delite z nami, na primer:

Spletne strani z blagovnimi znamkami, ki distribuirajo naše izdelke: ko oddate naročilo preko Spletne(-ih) strani kot »gost«; ustvarite račun ali spreminjate vaš račun; ko sestavljate seznam želja; se prijavljate na nagradno igro, natečaj ali promocijo; ko brskate po Spletni strani; stopite v stik z nami s komentarjem ali vprašanjem; se prijavite na e-poštna obvestila in novice v zvezi z našimi najnovejšimi izdelki in storitvami, odpiranjem butikov, dogodki ali promocijami; ali ko zahtevate prejem potrditve naročila, potrdila o pošiljki ali druga obvestila; Naši Butiki in Prodajna mesta: ko izpolnjujete našo kartico za stranke, med neformalnimi pogovori, ko obiščete naše Butike ali Prodajna mesta, komunicirate z nami ali kupite blago; Dogodki: ko sodelujete na naših dogodkih, v anketah in tržnih raziskavah, izzivih in drugih promocijah, tudi na spletu, npr. manjše spletne strani, ki jih imamo na socialnih omrežjih, kot je Facebook;

Naša služba za stranke: ko prosite za pomoč, posebne storitve ali pomoč po nakupu;

E-pošta, sporočila ali druga elektronska sporočila:  ko komuniciramo med sabo.

 

Če nam posredujete osebne podatke tretjih oseb (npr. vaših družinskih članov, drugih naših strank ali potencialne stranke), se prepričajte, da so navedene tretje osebe seznanjene in se z uporabo njihovih osebnih podatkov, kot je opisano v tej Politiki zasebnosti, strinjajo.

 

  1. Vrste podatkov

Zbiramo in uporabimo lahko različne vrste osebnih podatkov, odvisno od našega namena, kot je opisano spodaj:

  1. osebne informacije, kot so ime, priimek, spol, starost/datum rojstva, država izvora in ostale osebne informacije, kot to dovoljuje veljavna zakonodaja;

  2. kontaktne podatke, kot so naslov, e-poštni naslov, telefonska številka, mobilna številka, številka faksa (če jo imate) in ostali kontaktni podatki, kot to dovoljuje veljavna zakonodaja;

  3. podatki o plačilu, kot so način plačila (kreditna kartica, debetna kartica), če je to ustrezno, številka potnega lista, ko je to potrebno zaradi davčnih razlogov ali iz razlogov preprečevanja pranja denarja;

  4. podatki povezani s prodajo, kot so datum opravljenega nakupa oz. storitve, podatki o kupljenih izdelkih ali storitvah, mesto nakupa, koda izdelka, znesek, skupen znesek kupljenega blaga oz. storitev, davčna številka, pritožbe, vračila blaga, vračila denarja in ostale informacije povezane s prodajo, kot to dovoljuje veljavna zakonodaja;

  5. navade in profili, kot so podatki, ki se nanašajo na vaš nakup (vključno z zgodovino nakupov, butikom, kjer je bil opravljen nakup, vrsta, količina in cena izdelka, ki ste ga kupili), informacije, povezane z aktivnostmi upravljanja odnosov s strankami (datum in kategorije navedenih dejanj, ki so izvedene ali jih je treba izvesti, in rezultatov teh dejanj), nakupovalne navade in preference (seznam želja, prednostne kategorije izdelkov, barva, slog, druge kupljene blagovne znamke, najbolj obiskane države, kako poznate naše blagovne znamke, velikosti, opombe glede nakupovalnih navad ali posebnih potreb, ki ste jih navedli vi, torej želeni materiali), druge informacije (informacije, povezane z zaposlitvijo, izobrazba, hobiji in življenjske aktivnosti), kot to dovoljuje veljavna zakonodaja; in

  6. podatki, povezani z družino, kot so zakonski status, datum obletnice, število otrok, informacije, povezane z otroki in druge informacije, povezane z družino, kot to dovoljuje veljavna zakonodaja.

3.KAKO UPORABLJAMO OSEBNE PODATKE

Osebni podatki se lahko uporabijo za naslednje namene, odvisno od posebnih okoliščin, v katerih ste v stiku z nami.

  1. Za spletno prodajo in prodajo v trgovinah (v lokalnem Butiku/na Prodajnem mestu,  kjer ste opravili nakup ali spletni trgovini lokalnega prodajalca, kot je opredeljeno v Pogojih prodaje vašega spletnega nakupa)

Vaši osebni podatki, ki ste nam jih posredovali ali so bili zbrani med vašim nakupom kot gost ali kot registriran uporabnik, tj. osnovne osebne informacije, kontaktni podatki, podatki o vašem nakupu, davčni podatki, podatki o plačilu, podatki, povezani s prodajo in ostali podatki, ki so nujno potrebni za dobavo izdelkov bodo uporabljeni:

  1. za nadzorovanje, upravljanje in obdelavo vašega nakupa naših izdelkov, prodajne in poprodajne aktivnosti, t.j. npr. administrativne in računovodske aktivnosti, vračila, garancije, vračila davka (če je to ustrezno), preprečevanje prevar, komunikacijo z vami, tudi preko e-poštnih sporočil, glede kakršne koli težave v zvezi z obravnavo naročila ali kasnejšimi zahtevami v zvezi z naročilom;

  2. za izpolnjevanje obveznosti, ki jih nalaga veljavna zakonodaja, predpisi ali zakonodaja EU (vključno z zakonodajo o preprečevanju pranja denarja) ter za vložitev zahtevka ali obrambo pred pravnim zahtevkom.

Zagotavljanje osebnih podatkov za zgoraj navedene namene je nujno potrebno, zato zavrnitev posredovanja teh podatkov onemogoči dokončanje vašega nakupa.

Če ni drugače določeno z veljavno lokalno zakonodajo, se lahko podatki obdelajo v navedene namene brez vaše privolitve, ker je to potrebno za izpolnjevanje pogodbenih in zakonskih obveznosti.

 

  1. Za posebne, prostovoljne, namene

Vaši osebni podatki, ki ste nam jih posredovali ali so bili zbrani, ko ste zaprosili za določeno storitev (npr. registracijo vašega računa na naši Spletni strani, obravnavanje pritožb, prošnje za informacije), tj. osebne informacije, kontaktni podatki, ki so nujno potrebni za obravnava vaše zahteve, bodo uporabljeni:

  1. za zagotavljanje storitve, ki ste jih zahtevali (npr. upravljanje procesov registracije vašega računa, nadzorovanje verodostojnosti Spletne strani, upravljanje z vašimi računi, pomoč in obravnavanje pritožb, vodenje seznamov želja, obravnavo postavljenih vprašanj ali zahtev za stik, tudi preko naše službe za stranke);

  2. za upravljanje naročnine na novice, če pri nas niste registrirani.

 

Zagotavljanje osebnih podatkov za zgoraj navedene namene je nujno potrebno, zato zavrnitev posredovanja teh podatkov onemogoči obravnavo vaše zahteve.

 

Če ni drugače določeno z veljavno lokalno zakonodajo, se lahko podatki obdelajo v navedene namene brez vaše privolitve, ker je to potrebno za izpolnjevanje pogodbenih in zakonskih obveznosti.

  1. Za namene upravljanja odnosov s strankami (CRM), če se registrirate pri nas

Vaši osebni podatki, ki nam jih posredujete z izpolnitvijo naših obrazcev, ali ki so zbrani, ko obiščete naše Butike, Prodajna mesta ali Spletne strani in ste z nami v stiku, torej osebne informacije, kontaktni podatki, podatki o vaših navadah in profilu, družinske informacije, bodo vnesene v naš centraliziran sistem upravljanja odnosov s strankami:

  1. da vam ponudimo promocije, popuste in drug prilagojene storitve ter vam pošiljamo novice, druga tržna in komercialna sporočila o izdelki in storitvah ter vabila na dogodke o naših blagovnih znamkah (ki jih organiziramo mi ali naša distribucijska veriga), za pošiljanje anket in raziskave, tržnih analiz, vabil za sodelovanje v nagradni igri, natečaju ali promociji ter drugih vabil za registrirane stranke ali stike naših blagovnih znamk (»trženje«). Uporabljamo lahko tradicionalna sredstva komuniciranja (pošta in telefon) in/ali digitalna in avtomatska sredstva komuniciranja (e-pošta, SMS, MMS, telefon in drugi digitalni kanali, npr. družabni mediji) ter vam, če ste se strinjali s profiliranjem (glej točko 3.3. b) spodaj), lahko pošiljamo ta sporočila na podlagi vašega profila;

  2. za analiziranje vaših stikov z nami, zanimanj, preferenc in nakupovalnih navad in za oblikovanje individualnih ali zbirnih profilov na podlagi teh analiz, da zagotavljanje boljše storitve, vključno za zagotavljanje prilagojene prodajne izkušnje v katerem koli in vseh Butikih in Prodajnih mestih v Italiji in v tujini (»profiliranje«). Osebne podatke lahko uporabimo tudi za ustvarjanje skupin ter izvajanje tržnih in statističnih analiz, usmerjenih v prepoznavanje izdelkov in/ali storitev, ki so v interesu kupcev naših blagovnih znamk, in za izboljšanje naših storitev (vključno s Spletnimi stranmi). Podatke, zbrane na Spletnih straneh, bomo združili s podatki, ki smo jih morda pridobili preko vaših stikov s prodajnim osebjem v Butikih in/ali na Prodajnih mestih. Obdelava osebnih podatkov za namen oblikovanje profila poteka v skladu z jamstvi in ukrepi, ki jih določa veljavna zakonodaja.

Vaš vnos podatkov v sistem upravljanja odnosov s strankami (CRM) je prostovoljen in brezplačen (na podlagi vaše izbirne privolitve) in samo, če svoje osebne podatke posredujete za namene trženja in profiliranja v skladu s točkami 3.3.a) in b) ali ene od njih. Kadarkoli se lahko odjavite ali prekličete vašo privolitev (glej točko 8. spodaj).  Zavrnitev posredovanja vaših osebnih podatkov za oba ali enega od namenov upravljanja odnosov s strankami (CRM) vam ne preprečuje, da bi na kakršenkoli način uporabljali naše storitve ali opravljali nakupe, vendar vas ne bomo mogli obveščati o zgoraj opisanih marketinških pobudah in dogodkih in ne bomo mogli razumeti vaših interesov in vam ponuditi bolj prilagojene nakupovalne izkušnje.

4.KAKO DELIMO OSEBNE PODATKE

Vaše osebne podatke, ki smo jih zbrali, delimo z našimi podružnicami, distributerji in franšizami, vključno s tistimi v drugih državah, in z drugimi podjetji, ki opravljajo storitve v našem imenu (kot je opisano spodaj) po našem navodilu ali navodilu tretje osebe. Z navedenimi družbami in organizacijami bomo delili samo osebne podatke, ki so potrebni za zagotavljanje storitev ter jim bomo prepovedali uporabo teh osebnih podatkov za katerikoli drug namen.

  1. Deljenje z obdelovalcem podatkov

Ko kupujete naše izdelke ali uporabite naše spletne prodajne storitve, bo spletni prodajalec te Spletne strani vaše osebne podatke morda delil z izbranimi tretjimi osebami, ki zagotavljajo storitve prodajalcu, vključno s tistimi, ki izpolnjujejo naročila, odpošiljajo izdelke, obdelujejo plačila s kreditnimi in debetnimi karticami in izvajajo kontrole nad preprečevanjem zlorab.

Vaši osebni podatki lahko delimo s tretjimi osebami z namenom spremljanja in analiziranja aktivnosti Spletnih strani, spletne vsebine gostiteljev, zagotavljanja tehničnih in organizacijskih storitev, ki so funkcionalne za zgoraj navedene namene, vzdrževanja baze podatkov strank, zagotavljanja pomoči pri trženju in upravljanju e-poštnih sporočil, analiz trga, anket, nagradnih iger, natečajev ali promocij. Take tretje osebe imajo lahko dostop do, shranjujejo in obdelujejo vaše osebne podatke za zagotavljanje teh storitev v našem imenu, v Italiji, vaši državi ali v tujini. Naši ponudniki storitev niso pooblaščeni za uporabo osebnih podatkov za noben drug namen kot za zagotavljanje pogodbenih storitev.

Naše povezane družbe, ki na lokalni ravni upravljajo poslovanje naše blagovne znamko v Italiji in v drugih državah ali na spletu, ter naši poslovni partnerji (franšizojemalci, distributerji), ki upravljajo Prodajna mesta ali spletne trgovine na svojih spletnih straneh, bodo obdelovali vaše osebne podatke v namene upravljanja odnosov s strankami (CRM) kot obdelovalci podatkov po naših navodilih.

  1. Deljenje z ostalimi tretjimi osebami

Vaše osebne podatke bomo morda delili z družbami, ki zagotavljajo izvajanje plačil in kontrolo preprečevanja zlorab, ki delujejo neodvisno kot upravljavci podatkov, da vam zagotovijo spletne prodajne storitve.

V primeru kakršnih koli premoženjskih ali korporativnih operacij (npr. združitev ali prevzem, naša reorganizacija ali likvidacija) bodo podatki o strankah verjetno eno od prenesenih sredstev in jih lahko delimo s katerimkoli našim pravnim naslednikom, v obsegu, ki ga dovoljuje zakon, na podlagi naših legitimnih interesov. Vaši osebni podatki bodo še vedno predmet katere koli prej obstoječe politike zasebnosti, razen če se strinjate z drugačnim urejanjem.

 

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam (i) kadar to zahteva zakonodaja EU ali države članice; (ii) kot odgovor na pravne postopke; (iii) kot odgovor na zahtevo organov pregona, ki temelji na zakoniti podlagi; ali (iv) za zaščito naših pravic, zasebnosti, varnosti, lastnine ali javnosti.

Poleg tega lahko v obsegu, ki ga dovoljuje zakon, posredujemo osebne podatke tudi tretjim osebam v primeru pritožbe o vaši uporabi Spletne strani in kadar menimo, da je treba preiskati, preprečiti ali sprejeti ukrepe v zvezi z nezakonitimi dejavnostmi, domnevno goljufijo, ali če po lastni presoji menimo, da je vaša uporaba Spletne strani nezdružljiva s pogoji Spletne strani.

Celoten seznam imenovanih obdelovalcev podatkov in tretjih oseb, s katerimi se podatki delijo, je na voljo na spodnji kontaktni točki (točka 13).

5.ZASEBNOST OTROK

Ta Spletna stran je namenjena splošnemu občinstvu; vendar so naše storitve namenjene osebam starim 18 let ali več. Preko spleta kot v Butikih/na Prodajnih mesti vede ne zahtevamo, zbiramo, uporabljamo ali razkrivamo osebnih podatkov, ki jih posredujejo osebe, mlajše od 18 let. V primeru, da izvemo, da smo pridobili osebne podatke otroka, bomo takšne podatke izbrisali.

Če ste mlajši od 18 let, vas prosimo, da se ne registrirate in ne nadaljujte z nakupom in prosite odraslo osebo (npr. starše ali skrbnika), da vam pomaga nadaljevati z zahtevanimi postopki.

6.HRAMBA, DOSTOPNOST IN PRENOS OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki, ki jih zberemo preko Spletne strani, so obdelani predvsem z elektronskimi ali spletnimi sredstvi, vključno s storitvami spletne analize, ki jih gostijo strežniki naših izbranih ponudnikov  tako v Evropski Uniji (npr. v Nemčiji  in na Irskem za spletne transakcije na Spletnih straneh, ki jih upravljamo neposredno), kot tudi zunaj Evropske Unije (npr. v ZDA za naše naročnine na novice). V Butikih in na Prodajnih mestih se lahko osebni podatki obdelujejo v  fizični obliki. V obeh primerih se bodo osebni podatki hranili v naši centralizirani in varovani podatkovni bazi v Italiji za namene upravljanja odnosov s strankami (CRM) in jo bodo upravljale naše vodje odnosov s strankami in trženjska ekipa v Italiji ter v tujini.

Osebni podatki bodo dostopni samo po potrebi, upoštevajoč  več nivojske kontrole dostopa, pooblaščenemu osebju naših Butikov, Prodajnih mest in lokalnih spletnih trgovcev (npr.: osebje iz digitalnega & IT oddelka, tržnega oddelka, trgovine, uprave in varnostne službe). To osebje je zavezano k zaupnosti in je izrecno imenovano kot osebje, odgovorno za obdelavo, kot to zahteva veljavna zakonodaja. Če ste se privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov za namene upravljanja odnosa s strankami, lahko naše osebje in osebje v Butikih, Prodajnih mestih in/ali lokalni spletni trgovec bere, spremeni in posodobi vaše podatke (še posebej osebje za prodajo in trženje). Osebje ima sedež v Italiji ali v tujini in je usposobljeno ter zavezano k zaupnosti. Omenjeno osebje lahko uporabimo za zbiranje, uporabo in razkrivanje podatkov, kot smo jim to sami naročili.

Če moramo osebne podatke prenesti v tujino za dosego namena te Politike zasebnosti, tudi če se zakonodaja o varstvu podatkov razlikuje od zakonodaje, ki velja v vaši državi, skrbimo, da se takšen prenos izvede v skladu z evropskimi standardi za varstvo podatkov, ali drugimi lokalnimi standardi v državi, kjer zbiramo podatke, tako da vaši podatki ostanejo varni in zaupni.

7.VARNOST IN ZAUPNOST OSEBNIH PODATKOV

Izvedli smo ustrezne ukrepe, ki so namenjeni zavarovanju vaših osebnih podatkov pred naključno izgubo in nepooblaščenim dostopom, uporabo, spremembami in razkritjem. Na primer, ko posredujete kakršnokoli informacijo o naročilu, uporabljamo tehnologijo Secure Socket Layer (SSL), orodje za šifriranje, ki zagotavlja varnost pri prenosu teh podatkov preko interneta. Za vzdrževanje te Spletne strani uporabljamo tudi tehnologijo požarnega zidu, nadzor gesel in druge tehnološke in postopkovne zaščite. Čeprav smo izvedli zgoraj navedene varnostne ukrepe za to Spletno stran, se morate zavedati, da 100% varnost ni mogoča. Osebne podatke zato posredujete na lastno odgovornost. Naša odgovornost za razkritje vaših osebnih podatkov zaradi napak, opustitev ali nedovoljenih ravnanj tretjih oseb, med prenosom ali po njem, je izključena v največjem obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja. Priporočamo vam, (i) da redno posodabljate svojo programsko opremo za zaščito prenosa podatkov prek omrežij (na primer protivirusna programska oprema) in preverite, ali je vaš ponudnik elektronskih komunikacijskih storitev sprejel primerna sredstva za varnost prenosa podatkov prek omrežij (na primer požarni zidovi in filtri proti neželeni pošti) (ii) da uporabniško ime in geslo za dostop do vašega računa ohranite zaupno in ga ne razkrivate drugim in (iii) da občasno spremenite svoje geslo.

V malo verjetnem primeru, ko bomo mnenja, da je varnost vaših osebnih podatkov, s katerimi razpolagamo ali jih imamo pod nadzorom, ogrožena, vas bomo o tem obvestili, kot to zahteva veljavna zakonodaja, z eno od predpisanih metod (s tem, ko nam posredujete svoj e-poštni naslov, soglašate, da boste takšno obvestilo prejeli v elektronski obliki, na navedeni e-poštni naslov).

8.PRAVICE V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI – UPRAVLJANJE VAŠIH IZBIR

  1. Vaše pravice

V vsakem trenutku in brez stroškov, lahko dostopate do vaših podatkov, prejmete vaše elektronske osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni strojno berljivi obliki in jo pošljete drugemu upravljalcu osebnih podatkov (prenosljivost podatkov), zahtevate popravek, posodobitev, spremembo ali odstranitev vaših podatke (ob upoštevanju izjem, ki se lahko uporabijo). Informacije, ki ste nam jih posredovali, lahko posodobite tako, da nas kontaktirate na spodaj naveden naslov. Za zahteve za brisanje vaših podatkov veljajo veljavne pravne obveznosti in obveznosti hrambe dokumentov, ki veljajo za nas.

Če menite, da obstaja težava s tem, kako obdelujemo osebne podatke, imate pravico vložiti pritožbo nacionalnemu in/ali kateremukoli drugemu organu za varstvo osebnih podatkov v EU ali EEA.

 

Za uveljavljanje teh pravic lahko pošljete zahtevo na e-poštni naslov infoprivacy@marinarinaldi.com ali po navadni pošti na naslov, ki je naveden spodaj (točka 13). Ko nas kontaktirate, nam prosimo posredujte  vaše ime, e-poštni naslov, poštni naslov in/ali telefonsko številko(-e), da bomo lahko pravilno ravnali z vašo zahtevo.

  1. Pravilnost – ohranjajte osebne podatke posodobljene

Da vam bomo lahko bolje služili, vam priporočamo, da redno pregledujete in posodabljate svoje osebne podatke. Če ste registriran uporabnik, lahko dostopate do vaših osebnih podatkov in jih uredite prek nastavitev uporabniškega računa na Spletni strani; sicer pa nas lahko kontaktirate (glej točko 13), da vam pomagamo pri posodabljanju vaših osebnih podatkov.

  1. Upravljanje vaših izborov v zvezi z neposrednim trženjem in oblikovanjem profila

Če želite preklicati privolitev glede kateregakoli od namenov upravljanja odnosov s strankami (CRM), trženja in/ali profiliranja, ali upravljati z vašimi nastavitvami glede oglaševanja, nam lahko preprosto pošljete zahtevo (glej točko 13), ali upravljate svoje izbire v vašem račun, kot je navedeno spodaj. Enak postopek velja v primeru, da želite preklicati svojo privolitev glede profiliranja.

9.KALIFORNIJA - PRAVICE DO ZASEBNOSTI

V skladu s členom 1798.83 Kalifornijskega civilnega zakonika, imajo rezidenti Kalifornije pravico zahtevati od podjetja, s katerim ima rezident Kalifornije vzpostavljeno poslovno razmerje, določene informacije o vrstah osebnih podatkov, ki jih podjetje deli s tretjimi osebami za namene neposrednega trženja te tretje osebe in identiteti tretjih oseb, s katerimi je podjetje delilo osebne podatke v predhodnem koledarskem letu. Če ste rezident Kalifornije in bi želeli kopijo razkritih informacij v skladu z zakonom, vas prosimo, da nam pošljete pisno zahtevo. Prosimo vas, da nam omogočite 30 dni časa za odgovor.

10.HRAMBA PODATKOV

Osebni podatki bodo hranjeni za obdobje trajanja poslovnega odnosa in tako dolgo, kot je to potrebno za namene, ki so opisani v tej Politiki zasebnosti (npr. če se naročite na novice, za čas trajanja vaše naročnine, če imate uporabniški račun, do zaprtja vašega uporabniškega računa). Po poteku tega obdobja, bodo vaši osebni podatki hranjeni samo za namene skladnosti z našimi zakonskimi in regulativnimi obveznostmi (npr. 10 let za računovodske namene, za čas trajanja obvezne hrambe za davčne namene itd.), ali da se nam omogoči, da ohranjamo dokaze o naših pravicah in obveznostih.

Vaši osebni podatki, ki so obdelani za namene upravljanja odnosov s strankami CRM (točka 3.3.), bodo hranjeni dokler ne zaprete vašega uporabniškega računa, oziroma dokler ne prekličete vaše privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov za takšne namene. Osebni podatki, ki se nanašajo na podatke o vaših nakupih in so obdelani za namene trženja in profiliranja, bodo hranjeni omejeno časovno obdobje, v skladu s časovnim obdobjem, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja; po izteku tega roka bodo osebni podatki izbrisani ali trajno anonimizirani.

11.NAŠA POLITIKA GLEDE PIŠKOTKOV IN PODOBNIH PROCESOV

Če želite več informacij o piškotkih in o tem, kako vklopiti ali izklopiti piškotke, glejte razdelek za upravljanje piškotkov in oglaševanja na Spletni strani marinarinaldi.com/cookie-policy.

12.POVEZAVE, OGLAŠEVALCI, SPONZORJI & OGLASI

Ta Spletna stran lahko vsebuje povezave do naših različnih lastnih spletnih strani, ali spletnih strani, ki jih nadzorujemo, pa tudi povezave do spletnih strani tretjih oseb. Če se odločite, da boste posredovali vaše osebne podatke na katerokoli od tako povezanih spletnih strani, bodo podatki podrejeni politikam zasebnosti ter varnostnim praksam takih povezanih spletnih strani – vključno s Spletnimi stranmi, ki jih vodijo in upravljajo naši pooblaščeni distributerji, razen v zvezi s podatki, ki jih naši distributerji zbirajo na Spletnih straneh za namene upravljanja odnosov s strankami (CRM), kjer je objavljena naša politika zasebnosti – in jih ne ureja ta Politika zasebnosti. Seznanite se s temi drugimi politikami zasebnosti, ker nismo odgovorni za, ter nimamo nadzora nad podatki, ki so bili posredovani ali zbrani, uporabljeni, razkriti ali kako drugače obdelani na spletnih straneh tretjih oseb.

13.UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV – KAKO NAS KONTAKTIRATI

Za namene te Politike zasebnosti in obdelave podatkov, ki so v njej opisane, prosimo upoštevajte, da  »mi«, »naš«, »nas« pomeni Max Mara Fashion Group S.r.l. s sedežem na Via Pietro Giannone, 10 - 10122 Turin, Italija. Kot holdinška družba in končni imetnik več blagovnih znamk preko svojih podružnic, vključno z »Max Mara«, je družba upravljalec osebnih podatkov (kot je opredeljeno v Uredbi (EU) 2016/679), ki so zbrani v Butikih, na Prodajnih mestih in/ali na Spletnih straneh v Italiji in v tujini, za namen upravljanja odnosov s strankami (CRM) v skladu s točko 3.2. in 3.3. Družba je imenovala pooblaščenca za varstvo podatkov, na katerega se lahko naslovijo vprašanja ter ki sprejema pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov za namene upravljanja odnosov s strankami (CRM). Pooblaščenec za varstvo podatkov se nahaja na Via Pietro Giannone 10, 10122 Turin (Italija), e-poštni naslov: dpo@mmfg.it.

Upravljalec osebnih podatkov, zbranih v lokalnem Butiku, na Prodajnem mestu in/ali na lokalni Spletni strani za namene povezane s prodajo, v skladu s točko 3.1. je Marina Rinaldi Butik, Prodajno mesto ali spletna trgovina, v kateri izvedete nakup in/ali, ki je zbrala vaše podatke. Lokalni prodajalca je lahko zavezan k obdelovanju vaših osebnih podatkov v skladu s pravili o varstvu osebnih podatkov, ki veljajo v državi, kjer se nahaja. Kljub temu, razen v primeru kakršnegakoli nasprotujočega obveznega pravila, ki velja v tej jurisdikciji, je lokalni prodajalec zavezan obdelovati vaše osebne podatke v skladu z načeli, navedenimi v tej Politiki zasebnosti.

14.POSODABLJANJE POLITIKE O ZASEBNOSTI – OBVESTILA

Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji spremenimo, prilagodimo, dodamo ali odstranimo dele te Politike zasebnosti kadarkoli tako, da objavimo takšno Politiko zasebnosti na tej strani Spletne strani in posodobimo datum »Zadnja sprememba« spodaj. Vaša odgovornost je, da pregledate to Politiko  zasebnosti na vsake toliko časa in se tako seznanite z vsemi spremembami, ki smo jih naredili. V nekaterih primerih vas lahko dodatno obvestimo o vsebinskih spremembah te Politike zasebnosti tako, da podamo izjavo na domači strani te Spletne strani ali za registrirane uporabnike tako, da jim pošljemo e-poštno obvestilo, ali tako da dodamo obvestilo na stran njihovega računa. Če sprejmete tako spremenjeno Politiko zasebnosti s »klik sprejemom« v takem e-poštnem sporočilu ali obvestilu na strani vašega računa (na voljo, če je to potrebno za upoštevanje veljavnih zakonov), ali z dokončanjem nakupa na Spletni strani ali v katerikoli trgovini po spremembi te Politike zasebnosti, ali kako drugače z uporabo ali posredovanjem podatkov na Spletno stran po objavi spremenjene Politike zasebnosti, se strinjate s tako spremenjeno Politiko zasebnosti. Kot posledica sprememb ne bo izvedena nobena obdelava vaših osebnih podatkov brez vašega izrecnega soglasja, če tako zahteva veljavna zakonodaja.

Za vse prejšnje različice Politike zasebnosti, prosim obiščite to stran: marinarinaldi.com/database-privacy

ZADNJA SPREMEMBA

Ta politika zasebnosti učinkuje od 25. 05. 2018

 

 PRIVACY POLICY marinarinaldi.com

 

 

WHY THIS NOTICE

This privacy policy (the “Privacy Policy”) is intended to assist you in understanding what information we gather when you visit this Website and other websites of our brands, (collectively “Websites”), whether you are a registered user or not, and to describe how we use that information. If applicable, this Privacy Policy describes also how we process the information you may provide us or we collect about you, when you visit our boutiques managed directly by us or our affiliates (“Boutiques”) or the points of sales operated by our business partners (“Points of Sales”), or in the context of any other contacts you may have with us. This policy in supplemental to any other information you may have been provided in those other circumstances.

 

These documents provide you with important information about the following:

1.      PROCESSING OF PERSONAL DATA.. 2

2.      PERSONAL DATA WE COLLECT.. 2

3.      HOW WE USE PERSONAL DATA.. 3

4.      HOW WE SHARE PERSONAL DATA.. 5

5.      CHILDREN'S PRIVACY.. 6

6.      STORAGE, ACCESSIBILITY AND TRANSFER OF PERSONAL DATA.. 6

7.      SECURITY AND CONFIDENTIALITY OF PERSONAL DATA.. 7

8.      RIGHTS IN RELATION TO PERSONAL DATA– MANAGING YOUR CHOICES. 7

9.      CALIFORNIA PRIVACY RIGHTS. 8

10.    DATA RETENTION.. 8

11.    OUR POLICY ON COOKIES AND SIMILAR PROCESSES. 9

12.    LINKS, ADVERTISERS, SPONSORS & ADS. 9

13.    DATA CONTROLLER –DATA PROTECTION OFFICER-  AND HOW TO CONTACT US  9

14.    UPDATING THIS POLICY - NOTICES. 10

 

ACCEPTANCE

By visiting the  Website, using its services or, otherwise by interacting with us, our Points of Sales, Boutique and/or Websites, you acknowledge that you have read and understand this Privacy Policy and you agree that we may collect, use, store, transmit and disclose the personal data we collect through the Websites, Boutiques and/or Points of Sale in accordance with this Privacy Policy. Unless you already registered with us, we may ask you to opt-in (e.g., ticking a checkbox) if we deem it appropriate to safeguard your rights or if so required by the applicable laws. If you do not agree to the terms of this Privacy Policy, please do not visit this Website, create an account and do not otherwise use or submit personal data to this Website, or do not opt-in when this option is offered to you pursuant to the applicable laws.

 

1. PROCESSING OF PERSONAL DATA

When we use "Personal Data" in this Privacy Policy we refer to any information enabling us to identify you (or a third party whose personal data you provide us) directly or indirectly including any information incidental to the purchase of goods or services; or that you chose to communicate to us or share with us, or third parties, while using the Websites or at Points of Sales . We will process the personal data in accordance with the General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 “Reg.(EU) 2016/679” and with the legislation of the country where data should be collected, if applicable. We reserve the right to carry out additional processing as required by law or as part of a criminal or other investigation or proceedings.

 

2. PERSONAL DATA WE COLLECT

 

  1. Source of Data

We collect personal data from you only when you voluntarily provide us with this information, such as:

 

Branded Websites distributing our products: when placing an order through the Website(s) , as a “guest”; establishing an account or modifying your account; by setting up a wish list; entering a contest, sweepstakes or promotion; searching on the Website; contacting us with a comment or question; signing up to receive email newsletters and updates regarding our latest products and services, boutique openings, events or promotions; or requesting to receive an order confirmation, shipping confirmation or other alerts;

Our Boutiques and Points of Sales: when filling in our customer card, during informal chats when you visit our Boutiques or Points of Sales, interact with us, or purchase merchandise;

Events: when participating to our events, surveys and market researches, challenges, and other promotions, also online, e.g., minisites that we run on third party social networks such as Facebook;

Our customer services: when asking for assistance, special services or aftersale care;

E-mail, text and other electronic messages.: when communicating between you and us.

 

If you provide us with personal information of third parties (e.g., your family members, other customer or prospects of us), you should make sure that said third parties are informed and authorized the use of their data as described in this Privacy Policy.

 

  1. Types of Data

We may collectand use different types of personal data depending on the specific purpose we have, as described below:

  1. personal details, such as name, surname, gender, age/date of birth, country of origin, and other personal details as allowed by applicable laws;
  2. contact details, such as address, email address, phone number, mobile number, fax number (if any), and other contact details as allowed by applicable laws;
  3. payment details, such as payment instrument (credit card, debit card) if applicable, passport number when required for tax or anti money laundering reasons;
  4. sales related information, such as date, products or services provided, place of purchase, product codes, amount, total of sales, VAT number, complaints, returns, refunds and other sales related information as allowed by applicable laws;
  5. habits and profiles, such as data regarding your purchases (purchase history including, boutique where the sale takes place, type, quantity and price of the products purchased by you), information related to customer relationship management activities and initiatives (date and categories of said actions as performed or to be performed and results of said actions), shopping habits and preferences (wish list, preferred categories of products, colour, style, other brands purchased, most visited countries, how you knows our brands, sizes, notes regarding purchase habits or special needs stated by you – i.e. preferred materials), other information (job related information, education, hobbies and lifestyle activities) as allowed by applicable laws; and
  6. family related information, such as marital status, anniversary date, number of children, children related information and other family related information as allowed by applicable laws.

 

3. HOW WE USE PERSONAL DATA

Personal data may be used for the following purposes, depending on the specific circumstances in which you interact with us.

 

3.1       For online and in-store sales (by the local Boutique/Point of Sale at which you make your purchase or the local website vendor as identified in the Terms of Sale of your online purchase)

Your personal data provided by you or collected when you make any purchase, regardless as a guest or registered user, i.e. basic personal details, contact details, data regarding your purchases, fiscal data, payment details, sales related information, and any other data strictly necessary for the delivery of products, will be used:

  1. to manage, administer and process your purchase of our products, sale and post-sale services, e.g. administrative activities, accounting, returns, warranties, tax free refunds if applicable, fraud prevention, communicating with you, including by e-mail, for any problem relating to the handling of the order or to subsequent requests relating to the order;
  2. to comply with obligations imposed by laws, regulations or EU legislation (including anti-money laundering laws) and to establish or defend a legal claim.

Providing your personal data for the purposes above is necessary; denial thereof would make it impossible to complete your purchase.

Unless otherwise required to comply with local applicable laws, data may be processed for these purposes without seeking your consent because this is necessary to comply with the contractual and legal obligations.

 

  1. For specific purposes for which it was volunteered

Your personal data provided by you or collected when you ask for a specific service (e.g., registering your account on our Websites, handling complains, asking for information) i.e. personal details, contact details, data strictly necessary for follow-up your request, will be used

  1. to provide the services you requested (e.g., operating the processes of registering your account, managing authentication on the Website, operating your accounts, assisting you, and handling any complaints, handling wish lists, follow up to any question or contact request you may submit to us, also through our customer care service);
  2. to manage newsletter subscription if you are not also registered with us.

Providing your personal data for the purposes above is necessary; denial thereof would make it impossible to complete your request.

Unless otherwise required to comply with local applicable laws, data may be processed for these purposes without seeking your consent because this is necessary to follow up your request.

 

  1. For CRM purposes if you register with us

Your personal data provided by you filling in our forms or collected when you visit our Boutiques, Points of Sales or Websites and you interact with us, i.e. personal details, contact details, data regarding your habits and profile, family details, will be entered into our centralized CRM:

  1. to offer you with promotions, discounts, and other tailored services, and send you newsletters, other marketing and commercial communications on products, services and invitations to events about our brands (either organized by us or our distributing chain), surveys and researches, market analysis, invitation to contests, sweepstakes or promotions and other initiatives for registered customers or contacts of our brands (“marketing”). We may use traditional (postal mail, and phone) and/or digital and automated (e-mail, SMS, MMS, telephone and other digital channels, e.g., social media) contact means, and may send you these communications based on your profile, if you agreed to our profiling (see point 3.3.b) below);
  2. to analyze your contacts with us, interests, preferences and purchase habits, and create individual or aggregated profiles based on that, to work out how to provide you with a better service, including to provide you with a customized sales experience in any and every Boutiques and Points of Sales in Italy and abroad (“profiling”). We may use the personal data also to create clusters and conduct market and statistical analyses directed at identifying products and/or services of interest to the customers of our brands and to improve our services (including the Websites). We will combine your data collected on the Websites with information that we may have obtained through your interaction with the sales persons at the Boutiques and/or the Points of Sales. The processing for the personal data for profiling is carried out in compliance with the guarantees and measures set by the applicable law.

Your data entry into the CRM system is optional and free (based on your selective opt-in) and only if you provide your personal data for both the purposes of marketing and profiling under points 3.3.a) and b), or one of them. You may unsubscribe or opt-out at any time (see point 8 below). Denial to provide your personal data for both or one of these CRM purposes does not prevent you, in any way, from using our the services or making your purchases, but we will not be able to inform you on the marketing initiatives and events described above and we could not understand your interests and offer you a more personalized shopping experience.

 

4. HOW WE SHARE PERSONAL DATA

We share your personal data collected with our affiliates, distributors, and franchisees, including those located in other countries, and with other companies that provide services on our behalf (as further described below), whether upon our direction or the direction of a third party .We will only provide those companies and organizations the personal data required to deliver the services and will prohibit them from using that personal data for any other purpose.

 

4.1       Sharing with data processors

When you purchase our products or use our online sale services your personal data may be shared by the e-commerce vendor of this Website with selected third parties who provide services to the vendor, including those that fulfill orders, ship products, process credit and debit card payments, and anti-fraud controls.

 

Your personal data may be shared with third parties to monitor and analyze Website activity, host Website content, provide technical and organizational services functional to the purposes above, maintain our customer database, assist in marketing and administer emails, market analysis, surveys, contests, sweepstakes or promotions.  Such third parties may have access to, store and process your personal data to provide those services on our behalf, which may occur in Italy, your country or abroad.  Our service providers are not authorized to use personal data for any purpose other than to provide the contracted services.

 

Our affiliated companies operating our brand business locally in Italy and in the other countries or online  and our business partners (franchisees, distributors) operating the Points of Sales or the online sales on their websites will process your personal data for the CRM purposes as data processors upon our instructions

 

4.2       Sharing with other third parties

Your personal data may need to be shared with companies providing payments management, and anti-fraud controls acting independently as data controllers, for providing you with the online sales services.

In case of any asset or corporate operations (e.g. merger or acquisition, our reorganization or liquidation), customer data will likely be one of the transferred assets and we may share them with any of our legal successors, to the extent permitted by law based on our legitimate interest.  Your personal data will remain subject to any pre-existing privacy policy unless you agree otherwise.

 

We may also disclose your personal data to third parties (i) when required by a law of the EU or of a Member State (ii) in response to legal proceedings; (iii) in response to a request from a law enforcement agency under legitimate basis; or (iv) to protect our rights, privacy, safety or property, or the public.

 

Moreover, to the extent permitted by law, we may also communicate personal data to third parties in the event of a complaint about your use of the Website and, where we deem it necessary to investigate, prevent or take measures regarding illegal activities, suspected fraud, or where we believe, at our sole discretion, that your use of the Website is incompatible with the terms of the Website.

 

The full list of data processors appointed and of the third parties to which data are communicated can be obtained  at the contact point below (point 13).

 

5. CHILDREN'S PRIVACY

 

This Website is a general audience site; however our services are intended for people aged 18 years or older. We do not knowingly request or collect, use and disclose personal data provided by a person under the age of 18 both online and at the Boutiques/Points of Sales. In the event we learn we have collected personally data from a child, we will delete that information.

If you are under this age, please do not register or proceed with the online purchase and ask an adult (i.e. your parents or your legal guardian) to proceed with the required procedures.

 

6. STORAGE, ACCESSIBILITY AND TRANSFER OF PERSONAL DATA

The personal data collected through the Websites is processed mainly using electronic or web means, including web analytics services hosted by servers of our selected providers both in the European Union (e.g., Germany and Ireland, for online sales transactions on our directly managed Websites) and outside the European Union (e.g., USA, for our newsletter subscription services).  In Boutiques and Points of Sales, personal data may also be processed in hard copy. In both cases, the personal data will be feeded for the CRM purposes into our centralized and secured data base stored in Italy and is managed by our Customer Relationship Managers and marketing team in Italy and abroad.

 

Personal data will be accessed, on a need-to-know and under multi-level access control tools, only by authorized staff of our Boutiques, Points of Sales and of the local e-commerce vendor (e.g. staff in the digital & IT, marketing, retail, administration, security departments). This staff engaged to be bound by confidentiality obligations and expressly appointed as person in charge of the processing, as required by the applicable law. In particular, if you agreed to the processing of your personal data for the CRM purposes, the related data may be read, amended and updated by our staff and the staff at the, Boutiques, Points of Sales and/or local e-commerce vendors (especially the sales and marketing personnel). The staff is based in Italy or abroad, and is trained and bound by confidentiality obligations. We may use them, indeed, to collect, use and disclose the data as instructed by us.

 

If we need to transfer the personal data abroad for achieving the purposes of this Privacy Policy, including where the data protection legislation differs from the one applicable in your country, we take steps to ensure that these communications happen in compliance with the European data protection standards, or other local standards in the country where we collect the data, so that your data remain secure and confidential.

 

7. SECURITY AND CONFIDENTIALITY OF PERSONAL DATA

 

We have implemented appropriate measures designed to secure your personal data from accidental loss and from unauthorized access, use, alteration and disclosure.  For example, when you provide any order information, we use Secure Socket Layer (SSL) technology, an encryption tool that provides security while transmitting this information over the Internet.  We also use firewall technology, password controls, and other technological and procedural safeguards in maintaining this Website.  Although we have implemented the above security measures for this Website, you should be aware that 100% security is not possible.  Therefore, your providing of your personal data is done at your own risk and, to the greatest extent permitted under applicable law, we shall have no liability as a result of the disclosure of your personal information due to errors, omissions or unauthorized acts of third parties during or after the transmission thereof to us. We recommend you (i) to periodically update your software for protecting data transmission over networks (for example, antivirus software) and check that your provider of electronic communication services has adopted suitable means for the security of data transmission over networks (for example,firewalls and ant spamming filters); (ii) keep confidential, and not to disclose to any else, your username and password to access to your account; and (iii) to change your password from time to time.

 

In the unlikely event we believe that the security of your personal information in our possession or control was or may have been compromised, we will notify you of that development as required by applicable law using any of the methods prescribed thereunder (by providing us with your email address, you hereby consent to receiving any such notification in electronic form through such email address).

 

8. RIGHTS IN RELATION TO PERSONAL DATA– MANAGING YOUR CHOICES

 

  1. Your rights

At any time and free of charge, you may access your data, receive your electronic personal data in a structured, commonly used machine-readable format and transmit it to another data controller (data portability), have your data corrected, updated, changed or removed (subject to exemptions which may apply).  You may update any information you have given to us by contacting us at the addresses given below. Requests to delete your data are subject to any applicable legal and document retention obligations imposed on us.

If you think there is a problem with the way we are handling personal data, you have a right to file a complaint to your national and/or any other data protection authority in the EU or the EEA.

To exercise those rights you may send your request sending an email at infoprivacy@marinarinaldi.com or regular mail at the address appearing below (point 13). When contacting us, please be sure to provide us with your name, email address, mailing address and/or telephone number(s) in order to be sure we handle your request correctly.

 

8.2       Accuracy - Keep Personal Data Updated

To allow us to serve you better we encourage you to regularly review and update your personal data.  If you are a registered user you may access and edit your personal data through your user account settings on the Website; otherwise you may contact us (see point 13) to assist you in updating your personal data.

 

8.3       Managing your choices in relation to direct marketing and profiling

If you wish to opt-out from any of the CRM purposes, marketing and/or profiling, or manage your advertising preferences, you can simply send your request to us (see point 13), or  indicated below, or manage your choices account accordingly. The same procedure applies if you wish to withdraw your consentto profiling.   

 

9. CALIFORNIA PRIVACY RIGHTS

 

Pursuant to Section 1798.83 of the California Civil Code, residents of California have the right to request from a business with whom the California resident has an established business relationship, certain information with respect to the types of personal information the business shares with third parties for direct marketing purposes by such third party and the identities of the third parties with whom the business has shared such information during the immediately preceding calendar year.  If you are a California resident and would like a copy of our information disclosures pursuant to such law, please submit a written request to us .  Please allow 30 days for a response.

 

10. DATA RETENTION

Personal data will be retained for the duration of the business relationship and for as long as  necessary for the purposes described in this Privacy Policy (e.g., if you subscribe to a newsletter, for the duration of your subscription; if you have a user account, until you close the account). Beyond this period, your personal data will only be retained to comply with our legal and regulatory obligations (e.g, for 10 years for accounting purposes; for the duration of the mandatory retention requirements for tax purposes, etc.), or to allow us to maintain evidence of our respective rights and duties.

 

Your personal data processed for the CRM purposes (points 3.3) will be retained until you close your account or you withdraw your consent to the processing of your personal data for these purposes. Personal data relating to the details of your purchases processed for profiling and marketing purposes will be retained for a limited period of time in line with the timing permitted by the applicable law; upon expiration of this time limit, the personal data will be deleted or permanently anonymized.

 

11. OUR POLICY ON COOKIES AND SIMILAR PROCESSES

Please consult the Cookie and Advertising Management section of the Website marinarinaldi.com/cookie-policy for more information about cookies generally and how to turn cookies on and off.

 

12. LINKS, ADVERTISERS, SPONSORS & ADS

This  Website may contain links to our various owned or controlled websites, as well as links to third party websites. If you elect to provide your personal data on any such linked website(s), that information will be subject to such linked website's privacy policy and security practices -  including the Websites run and managed by our approved distributors, except for the data collected therein by our distributors for the CRM purposes where our privacy policy is posted - and is not governed by this Privacy Policy. You should familiarise yourself with these other privacy policies , as we are not responsible for, and have no control over, the information submitted to, or collected, used, disclosed or otherwise processed by third party websites.

 

13. DATA CONTROLLER - HOW TO CONTACT US

For the purpose of this Privacy Policy and the data processing described therein please note that “We” “our”, “us” "Company" is Max Mara Fashion Group S.r.l. with registered place of business in Via Pietro Giannone, 10 - 10122 Turin, Italy.  As holding company and ultimate owner of several brands through its affiliates including "Max Mara", the Company is the data controller (as defined under the Reg.(EU) 2016/679) of the data collected at the Boutiques, Points of Sales and/or on the Websites in Italy and abroad for the CRM purposes under points 3.2 and 3.3 . The Company appointed a Data Protection Officer who may be addressed with queries and may receive claims about the processing of personal data for CRM purposes. The Data Protection Officer may be reached at  Via Pietro Giannone 10, 10122 Turin (Italy), email: dpo@mmfg.it.

 

 

The data controller of the data collected at the local Boutique, Point of Sales and/or on the local Website for the sales related purposes under point 3.1 is the Marina Rinaldi Boutique, Point of Sales or online store at which you make your purchase and/or which has collected the data. The local vendor may be required to process your personal data in accordance with the data protection rules applicable in the country where it is based. Nevertheless, except in case of any conflicting mandatory rule applicable in that jurisdiction, the local vendor is committed to process your personal data according to the principles declared under this Privacy Policy.

 

 

14. UPDATING THIS POLICY - NOTICES

 

We reserve the right, at our discretion, to change, modify, add, or remove portions of this Privacy Policy at any time by posting such revised Privacy Policy on this page of the Website and updating the “Last Modified” date below.  It is your responsibility to review this Privacy Policy from time to time to take notice of any changes we made.  In some cases, we may provide additional notification of material changes to this Privacy Policy by adding a statement on the homepage of this Website or, for registered users, by sending a notification email or by adding a statement on their account page.  By accepting such revised Privacy Policy through a “click accept” in such notification email or account page statement (made available when required to comply with the applicable laws), or by completing a purchase on the Website or in any stores after this Privacy Policy has been revised, or, otherwise, by using or submitting information to the Website following the posting of the revised Privacy Policy, you agree to such revised Privacy Policy. As a consequence of the changes no processing of your data will be carried out without your explicit consent if so required by the applicable law.   

For any prior versions of the Privacy Policy, please visit this page: marinarinaldi.com/database-privacy

 

LAST MODIFIED

This policy is effective 2018-MAY-25

 

 

This site uses first and third party cookies to enhance the shopping experience and to offer you customised services.
By closing this notice, scrolling the page or resuming browsing, you consent to the cookies that are currently enabled. If you want you can change these preferences now, or view our full cookie policy.

Close